5 stycznia– odbyły się Powiatowe Zawody w piłce siatkowej dziewcząt. Drużyna zajęła 4 miejsce.
opiekun: A. Dobrowolska
6 stycznia- 6 lutego2016 – odbyły się praktyki w niemieckich hotelowych restauracjach.
Na praktyki wyjechało 8 uczniów z naszej szkoły : Klaudia Didyk, Dżesika Karbowiak, Aleksandra Wróbel, Jagoda Gackowska, Angelika Skwarcan, Kamila Piotrowska, Krzysztof Deręgowski oraz Karol Bartnik.
Uczestnicy byli podzieleni na dwuosobowe zespoły. Każda z dwójek odbywała praktyki w innej restauracji. Uczniowie naszej szkoły podczas tego projektu uczyli się sporządzać dania, ozdabiać je, poznawali sposoby przyrządzania od podstaw zup, sosów, mięs oraz deserów. Wszyscy praktykanci wrócili z bagażem nowych doświadczeń i umiejętności.
7 stycznia– rozpoczęły się szkolne rozgrywki FIFA.
Organizator: P.Sadowski
8 stycznia– Odbyła się studniówka.
12 stycznia – Tomasz Haak uczeń kl. III Technikum w zawodzie technik logistyk zdobył 7 miejsce w etapie wojewódzkim Olimpiady Historycznej .
13 stycznia– wśród wszystkich uczniów naszej szkoły odbyło się szkolenie odnośnie e-podręczników
13 stycznia- spotkanie z pracownikiem banku.
14 stycznia- Uroczysta akademia „Powrót Świecia do Polski 1920”
15-30 stycznia – ferie zimowe
20 stycznia – w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions odbył się półfinał konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2016.
Tematem tegorocznej edycji jest Danie główne z pstrąga tęczowego oraz minimum jednego rodzaju Primerby i Esencji bulionu rybnego Knorr Professional.
Uczeń naszej szkoły Robert Kwiecień zakwalifakował sie do półfinału konkursu Młody kreator sztuki Kulinarnej 2016. Rywalizacja odbędzie się 3 lutego.
30 stycznia- Halowy ogólnopolski mityng LA. Świetny bieg na 1000 m. Michaliny Kowalskiej, w bardzo dobrym czasie 2.50,90.